Profile tamplarie din aluminiu: 7 stiluri arhitecturale în care poți folosi tamplaria din aluminiu

Profile tamplarie din aluminiu: 7 stiluri arhitecturale în care poți folosi tamplaria din aluminiu

14.12.2022

Fie că ești pe punctul să construiești sau ești în mijlocul renovărilor, gama de profile tamplarie din aluminiu joacă un rol extrem de important asupra ansamblului vizual al unei locuințe. Este vital să alegi cu atenție stilul potrivit de ferestre și usi, așa încât să conturezi un anumit stil arhitectural care să te reprezinte în totalitate.

În cazul în care ești în căutare de variante de profile tamplarie aluminiu, am creat special pentru tine un scurt ghid cu cele mai interesante 7 stiluri arhitecturale în care îți poți amenaja exteriorul locuinței cu profilele PVC și aluminiu. Iar dacă ai întrebări cu privire la material sau tipuri de tamplarie, poți să intri oricând în contact cu echipa de specialiști Tende.ro.

Până una alta, haide să vezi în câte moduri îți poți amenaja casa cu profile tamplarie din aluminiu, geamuri termopan și usi de exterior din materiale alese. Te invităm să rămâi alături de noi până la finalul acestui articol și vei afla cum poți transforma exteriorul casei tale într-o cortină pe care privitorii abia așteaptă să o înlăture pentru a păși în interiorul casei tale. Să începem! 

1. Ferestre și usi cu profile tamplarie din aluminiu în stil modern

stil modern

Dacă ai în plan să amenajezi locuința cu profile din aluminiu în stil modern orientează-te spre linii curate, suprafețe netede și ferestre generoase care să permită pătrunderea luminii în interiorul casei. Din punctul de vedere al decorării, trebuie să te limitezi la necesare: nu este nevoie să aglomerezi estetica exterioară cu articifii stilistice care înghesuie vizual aspectul casei tale.

În timp ce casele moderne sunt variate din punctul de vedere al modalității în care sunt proiectate, gama de profile tamplarie din aluminiu pot fi aproape întotdeauna o alegere excelentă pe parte de ferestre și uși. Un alt artificiu extrem de des întâlnit în amenajările exterioare moderne îl reprezintă integrarea unei copertine plasate în exteriorul profilului unei fereste mari, deoarece permite pătrunderea aerului proaspăt.

Sistemele tamplariei din aluminiu cu perete din sticlă sunt o alegere populară în casele contemporane, deoarece aduc în interior cantități mari de lumină naturală și evidențiază priveliști minunate datorită unor deschideri cu dimensiuni foarte mari. Tocurile înguste ajută la asigurarea că aceste uși coincid cu designul și cu tendința modernă interior-exterior.

2. Profile tamplarie din aluminiu în stil Prairie

stil prairie

Construite inițial pentru a evoca peisajul plat de prerie, acest tip de construcție urmărește liniile orizontale puternice și spațiile larg deschise. Frank Lloyd Wright a revoluționat această construcție în stil american. Casele în stil de Prairie au de obicei acoperișuri joase și modele geometrice în linie dreaptă. Tocmai de aceea, se cuvine ca aceste detalii să fie continuate și de gama de profile tamplarie din aluminiu. 

Aluminiul profilelor de usi și ferestre este suficient de rezistent cât să asigure durabilitate ani întregi. Pentru realizarea acestui stil arhitectural, trebuie să plasezi ferestre înguste deasupra ușilor, în așa manieră încât să încadrezi porțiunea de spațiu ca pe un tablou.

Ușile glisante cu profile tamplarie din aluminiu trebuie să se potrivească cu liniile orizontale joase ale întregii construcții și să mențină spațiile interioare deschise casei în stil Prairie. Acest stil versatil de ușă poate găzdui o varietate de decorațiuni și amplasări.

3. Tamplarie din aluminiu cu bariera termica în stil mediteranean

stil mediteranean

În realizarea acestui stil trebuie să ai în vedere că dinamica dintre uși și ferestre se schimbă. Ferestrele sunt mici, în timp ce ușile trebuie să fie mari și impunătoare. Alege sisteme și profile tamplarie din aluminiu cu ferestre arcuite și uși cu arcade și curbe pentru a completa uniform liniile arhitecturale ale întregii construcții.

Ușile de terasă în stil franțuzesc înăuntru sau în exterior se potrivesc perfect pentru acest stil de casă. Alege sistemele glisante din aluminiu cu margini laterale de ventilație pentru mai multă lumină și aer proaspăt. Aceste uși mențin integritatea designului, asigurând în același timp o performanță robustă și funcțională.

4. Profile tamplarie din aluminiu în stil medieval (stilul Tudor) 

stilul tudor

Nu din întâmplare se numește medieval, fiindcă stilul Tudor datează încă din cele mai vechi timpuri, de pe vremurile dinastiei Tudorilor. Caracteristicile definitorii includ exteriorul din cărămidă și piatră, uși arcuite și combinații de ferestre înalte și înguste, cu ornamente întunecate. Multe dintre aceste case conțin elemente și profile tamplarie din aluminiu pentru ferestre si usi expuse pentru a se potrivi sau completa stilul.

Ferestrele batante lungi și înguste sunt o alegere versatilă pentru arhitectura în stil medieval. Aceste sisteme foarte bune ale profilului din aluminiu echilibrează designul arhitectural, subliniind în același timp înălțimea casei. În completarea unor astfel de ferestre din aluminiu ar fi ideal să alegi tot profile tamplarie din aluminiu în stil batant pentru uși. 

Ușile batante se integrează perfect cu ferestrele înalte și înguste. Pentru un plus de calitate, nu ar strica să alegi garnituri din cauciuc și margini laterale ușilor batante pentru a aduce mai multă protecție din punct de vedere termic unei astfel de construcții.

5. Profile tamplarie din aluminiu în stil victorian

stil victorian

Casele din epoca victoriană includ adesea decor detaliat cu elemente elaborate, o multitudine de ornamente și o paletă de culori îndrăznețe. Acest sistem de tamplarie permite atât tipologia ferestrelor mici, cât și pe cele mari, însă este important să integrezi geamuri care să ofere izolare termică sporită. În acest sens, beneficiile oferite de aluminiu sunt de neegalat. Optează pentru uși culisante în stil francez pentru a accentua arhitectura victoriană.

6. Tamplarie cu profil din aluminiu în stil colonial

stil colonial

Construcțiile în stil împrumută influențe din arhitectura olandeză, franceză, spaniolă și georgiană. Cu o înălțime de două etaje și jumătate, astfel de structuri sunt de obicei făcute din cărămidă roșie și dispun de o deschidere amplă printr-o suită de ferestre realizate din aluminiu.

De regulă, ferestrele sunt distanțate uniform pe fiecare parte a ușii, cu una centrată deasupra ușii. Ferestrele dormitoarelor sunt apoi centrate proporțional deasupra celui de-al doilea nivel. Pe de altă parte, în privința ușilor, cel mai potrivit stil este cel al ușilor glisante care asigură confort și economisește spațiul locuinței.

7. Ferestre și usi cu profile tamplarie din aluminiu în stil bungalou

stil bungalou

Distinse cu o verandă din față, coloane conice pătrate și un plan de etaj deschis, construcțiile în stil bungalou se încadrează excelent într-un plan cu o deschidere generoasă. Ferestrele batante duble în combinație cu ferestre cu copertine ajută la crearea modelelor asociate în mod obișnuit stilului bungalou. 

Combinațiile de ferestre sunt adesea văzute în grupuri de două sau trei. Ușile mari și impunătoare pot fi un plus grozav pe veranda din față sau în curtea din spate. Pe lângă faptul că adaugă confort, ele ajută să aducă mai multă lumină naturală în casă.

Descoperă stilul arhitectural care te reprezintă cu profile tamplarie din aluminiu!

La Tende.ro, înțelegem că nu toată lumea își dorește aspectul industrial al profilelor din aluminiu. De aceea, ai la dispoziție o gamă variată de stiluri și finisaje din care poți alege, astfel încât să obții aspectul perfect pentru locuința ta. 

Specialiștii noștri te vor asista pentru a face alegerea potrivită din diferitele tipuri de deschidere și feronerie, iar în acest fel vei găsi cele mai bune soluții pentru nevoile tale. Intră chiar acum în contact cu echipa Tende.ro și beneficiezi de cel mai bun raport pret versus calitate de pe piață!